Frisse en ronde huiswijn....lekker toegankelijk! Lees meer
Kenmerken
Druif: Sauvignon, grenache, muscat
Alcohol: 12.5%
Appellation: IGP Hérault
Terroir
Kalkrijke kleibodem, mediterraan klimaat
Wijnbouw
Al sinds 1985 worden de wijngaarden volgens biologische methoden bewerkt. Jonge stokken van ca 15 jaar oud.
Vinificatie
Druiven worden machinaal oogst, en volledig ontsteeld. De eerste klaring (=débourbage) wordt bij lage temperatuur uitgevoerd. De vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde RVS vaten. Na circa 5 maanden wordt de wijn gebotteld.
Temperatuur en houdbaarheid
Schenken rond 8°
Blijft goed 3 tot 4 jaar
Omschrijving
Frisse neus met vooral citrus. In de aanzet zacht en rond, gevolgd door frisheid en sap met tonen van citrus, en abrikoos.
Bijzonderheden
Bij Domaine de Petit Roubié wordt al sinds 1985(!) volledig biologisch gewerkt. Er worden vooral cépage wijnen onder appellation IGP Hérault gemaakt, maar ook enkele blends en ook een hele mooie Picpoul (de kwaliteit is hoog en constant, want sinds 2011 wordt deze wijn elk jaar beloond met gouden en zilveren medailles). Kenmerk in de stijl van de wijnen is dat ze ondanks de vele zonuren en de warmte een goede balans hebben van rijpe tonen en frisse zuren.
Wijnregio | Languedoc - Hérault |
Bodem | Klei kalksteen |
Ligging | Bovenhelling van de Etang de Thau |
Druivensoort(en) | Grenache, Muscat, Sauvignon |
Leeftijd stokken | Ca 14 jr |
Wijnbouw | Biologisch |
Oogst en opbrengst | Machinale oogst, ca 90 hl/ha |
Vergisting | Geselecteerde gisten, RVS temperatuur gecontroleerd |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Geen malo |
Opvoeding | Ca 6 mnd RVS |
Filtering | Gefilterd (kruisstroomfilter) |
Totaal SO2 | 60 - 100 mg/l |
Suikers en zuren | <2 gr/l suiker |
Alcohol | 11,5% - 13,5% |
Houdbaarheid | Ca 3 - 4 jr |
Schenktemperatuur | 8° - 10° |
Smaakprofiel | Levendig, licht kruidig, citrus, acacia |
Wijn / spijs | Borrel, groene salade |