Haut(e) Cot(e) de Fruit
Malbec of côt? What's in a name. Dit is puur en soepel fruit uit Cahors! Lees meer
Fabien is in 2006 gestart met Mas del Périé. Zijn wijngaarden in het warme zuiden van Frankrijk zijn relatief hoog gelegen. Vandaar de naam Haut(e) Côt(e) de Fruit, wat ook een mooie woordspeling is naar de andere naam van de malbec druif: côt. Fabien werkt biodyamisch en eigenlijk ook volledig natuurlijk, maar is daarin niet principieel. Dwz als de wijn sulfiet nodig heeft, dan voegt hij het toe….en zo zien wij het ook graag. Natuurlijk werken, de wijn zoveel mogelijk z’n eigen ontwikkeling laten doormaken, maar altijd weten wat er gebeurt, zodat je kan ingrijpen als dat nodig wordt.
Wijnregio | Sud-Ouest - Cahors |
Bodem | |
Ligging | |
Druivensoort(en) | Malbec |
Leeftijd stokken | Ca 25 jr |
Wijnbouw | |
Oogst en opbrengst | Machinaal, ca 40 hl/ha, ontsteeld |
Vergisting | Koude inwerking, spontaan, ca 20 dagen |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Volledig |
Opvoeding | Ca 6 mnd op betonnen tanks en barriques |
Filtering | Ongefilterd, geen klaring |
Totaal SO2 | Minimaal, alleen bij de botteling |
Suikers en zuren | 13% |
Alcohol | |
Houdbaarheid | Ca 5 tot 6 jr |
Schenktemperatuur | Ca 16° |
Smaakprofiel | Rood fruit, bramen en zwarte bessen, jong en soepel, zachte tannines |
Wijn / spijs | Lamstoof, portobello wellington |