Dit is Chinon! 100% cabernet franc is zelden een allemansvriend, maar als het dan mooi rijp is als deze 2020 dan levert dat niet alleen een mooie gestructureerde wijn op, maar ook eentje vol souplesse.... Lees meer
Vinificatie
Nadat de druiven zijn geplukt en gesorteerd, worden ze naar de kelder gebracht.
Het cabernet franc-sap wordt vervolgens overgebracht naar houten vaten en betonnen vaten, waar de alcoholische gisting zal plaatsvinden.
Opvoeding
Na de alcoholische gisting rijpen sommige van onze cuvées ongeveer 12 maanden in vaten.
De doorgang onder hout stabiliseert de wijn dankzij de oxidatie die door de poriën van het eikenhout wordt geleid.
We gebruiken een klein deel nieuwe vaten om de wijnen niet te markeren en het terroir tot uitdrukking te laten komen.
Wijnregio | Loire - Chinon |
Bodem | Zand en klei, gele kalksteen |
Ligging | Vlak plateau, gelegen op het noorden, op de top van een heuvel |
Druivensoort(en) | Cabernet franc |
Leeftijd stokken | Ca 35 jr |
Wijnbouw | |
Oogst en opbrengst | met de hand, ca 40 hl/ha |
Vergisting | Spontaan, gedurende 1 mnd op ca 20° |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Volledig |
Opvoeding | 11 mnd op 20 jr oude houten vaten |
Filtering | Ongefilterd, ongeklaard |
Totaal SO2 | Ca 10 mg/l |
Suikers en zuren | |
Alcohol | 13% |
Houdbaarheid | Ca 10 jr |
Schenktemperatuur | 17°-18° |
Smaakprofiel | Rondeur, structuur, soepele tannines, rijp rood en zwart fruit |
Wijn / spijs |