Heerlijk glas wijn...van een van rising stars aan de Moezel. Lees meer
Kenmerken
Druif: 100% Riesling
Herkomst: Mosel
- Alcohol: 11%
- Suiker: 8.0 gr/l
- Zuren: 8.0 gr/l
Terroir
Leistenen bodem met hele dunne toplaag in de omgeving van Leiwen en Trittenheim.
Wijnbouw
Onderhoud wijngaarden middels geïntegreerde productie. Er wordt niet of nauwelijks gespoten. De wijngaarden worden handmatig bewerkt, en alle druiven worden met de hand geoogst. Opbrengst ca 60 hectoliter per hectare.
Vinificatie
Aanvoer van oogstgoed gaat in kleine kistjes om de kwaliteit van de druiven te waarborgen. De vergisting gebeurt alleen met natuurlijke gisten (Spontangärung), en duurt tussen de 2 en 6 maanden. Dit betekent dat de wijnen relatief lang in contact zijn met actieve gisten, waardoor ze een speciaal en eigen karakter krijgen. Daarna wordt de wijn zonder filtering gebotteld.
Temperatuur en houdbaarheid
Serveertemperatuur rond 9°
Blijft goed tot ca. 4-5 jaar
Omschrijving
In de neus een ‘echte’ Riesling: kruidig en fruitig, maar ook gistig, en met tonen van gebak. Volle smaak, droog, met rondeur. Citrus en appel, en mooie stenigheid. Mooie balans tussen rijkere kruidigheid, strakkerezuren, en licht restzoet.
Bijzonderheden
Weingut Loersch ligt in gemeente Leiwen, hoog boven de Moezel met uitzicht op Trittenheim. Het weingut wordt tegenwoordig geleid door Alexander Loersch, een jonge, en zeer getalenteerde wijnmaker, die een heel eigen stijl van wijnen maakt. Hij heeft de beschikking over prachtige Erste Lagen in oa de Trittenheimer Apotheke, waar hij werkelijk fantastische wijnen maakt, maar ook de ‘Gutsweine’ zijn zeer goed. Alexander Loersch is in 2012 op de AWC in Wenen verkozen tot ‘Best German Wine Producer 2012’, en hij heeft in 2013 de 2-jaarlijkse Duitse ‘Riesling Erzeugerpreis’ gewonnen. De Duitse Gault Millau heeft hij inmiddels met ‘3 druiventrossen’ ook de hoogste categorie bereikt. Dus we kunnen nog veel moois verwachten van Alexander Loersch.