Een frisse, sprankelende mousserende drank gemaakt van alcoholvrije wijn (< 0,5% vol.). De basis wordt gevormd door gezonde, biologisch geproduceerde Riesling-druiven, die met de hand zijn geoogst en vervolgens in hele trossen zijn geperst. De basiswijn werd gemaakt in roestvrijstalen tanks, waarna de wijn werd gedealcoholiseerd middels een techniek waarbij onder vacuum het alcoholverdampingspunt zakt naar ca 25° waardoor de wijn relatief veel andere vluchtige aroma en smaak componenten kan behouden. Tot slot wordt er co2 toegevoegd waardoor de wijn een hele fijne mousse krijgt. Qua smaak ligt de Blanc Pur dicht bij klassieke Brut sekt en toont de typische Riesling-aroma's, zoals witte perziken en appels. Hij bekoort in het glas dankzij zijn fijne bubbel, maar ook door z'n frisse levendigheid en, heel belangrijk, z'n droge afdronk. De pure Blanc Pur is 100% biologisch en 100% vegan. Sprankelend, elegant zonder alcohol. Precies wat je wil als aperitief!
Wijnregio | Rheinhessen |
Bodem | |
Ligging | |
Druivensoort(en) | 100% riesling |
Leeftijd stokken | |
Wijnbouw | Biologisch gecertificeerd (druiven uit biologische teelt) |
Oogst en opbrengst | |
Vergisting | Geselecteerde gisten |
Malo (=malolactische 'vergisting') | Geen malo |
Opvoeding | RVS |
Filtering | Gefilterd |
Totaal SO2 | |
Suikers en zuren | 43.7 gr/l suiker, 8.3 gr/l zuren |
Alcohol | <0.5% |
Houdbaarheid | Geen alcohol, dus een houdbaarheidsdatum (zie label fles) |
Schenktemperatuur | Ca 6° |
Smaakprofiel | Fijne riesling aroma's als appel en perzik, volle aanzet met veel fruit, frisse en droge afdronk |
Wijn / spijs |